Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Georgiei a refuzat să-și dea demisia

Salome Zurabişvili

Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, nu intenționează să demisioneze după ce luni Curtea Constituțională a hotărât că a încălcat Constituția țării. "Nu plec nicăieri, voi fi acolo unde am fost", a declarat Zurabișvili jurnaliștilor.

Ea a remarcat că hotărârea Curții Constituționale aduce un mare prejudiciu țării pe arena internațională, deoarece în Georgia nu rămâne "nicio instituție independentă în afară de instituția președintelui".

"Nimeni să nu-și piardă speranța, vom putea organiza împreună alegeri corecte anul viitor. Mă voi duce și în parlament, unde se intenționează să se înceapă împotriva președintelui procedura de impeachement. I-aș sfătui pe deputații din partea opoziției să nu participe la votul de impeachement", a declarat Zurabișvili. Curtea Constituțioanlă a Georgiei a luat luni hotărârea potrivit căreia președintele Zurabișvili a încălcat Constituția, fapt manifestat prin vizitele acesteia înstrăinătate în capitale europene fără acordul guvernului. Acum parlamentul va vota în problema impeachementului, însă chiar și inițiatorii procedurii consideră că nu va fi obținut numărul necesar de voturi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.