Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier îndeamnă Europa să-şi sporească rezilienţa, într-o intervenţie la summitul I3M

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a făcut apel luni la un nou avânt pentru dezvoltare în Europa Centrală şi de Est, cu prilejul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) de la Riga, la care au participat 12 ţări, relatează DPA.

În lumina războiului din Ucraina, el a afirmat că sprijină eforturile de conectare mai strânsă a ţărilor de la Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră.

Scopul I3M este promovarea cooperării pentru dezvoltarea infrastructurii în sectoarele energiei, transportului şi digital, potrivit Agerpres.ro.

Făcând referire la cele sectoare, Steinmeier a spus că "împreună, trebuie să ne creştem rezilienţa în diferite domenii".

Toate aceste sectoare sunt afectate de războiul din Ucraina, a spus el, argumentând că "trebuie să ne poziţionăm mai bine în domeniu decât am făcut-o în trecut".

Germania este o ţară parteneră a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, în timp ce membrii grupului, format în 2015, sunt Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România, Slovenia, Croaţia şi Austria.

Preşedintele leton Egils Levits a spus că reuniunea de la Riga "se va concentra de asemenea pe modul în care platforma I3M poate ajuta Ucraina să reziste agresiunii ruse şi să-şi reconstruiască infrastructura".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.