Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Germaniei cere poporului să apere democrația

yahoo.com
steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut duminică poporului german să lupte pentru valorile democratice, informează dpa.

"Trebuie să ne protejăm şi să ne apărăm democraţia, trebuie să ne protejăm mai bine, atât pe plan extern, cât şi pe plan intern. Nu trebuie să permitem ca democraţia noastră şi instituţiile sale să fie slăbite şi subminate de duşmanii democraţiei!" a declarat preşedintele Steinmeier la o ceremonie organizată la Munchen pentru a marca aniversarea vârstei de 90 de ani a Charlottei Knobloch.

Charlotte Knobloch este preşedinta Comunităţii Evreieşti din Munchen şi Bavaria Superioară (IKG). A fost, de asemenea, preşedinta Consiliului Central al Evreilor în perioada 2006 - 2010.

Steinmeier a spus că se concentrează atât pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cât şi pe antisemitismul din ce în ce mai accentuat, care de câţiva ani se manifestă din nou mai flagrant şi mai deschis, pe străzi, în curţile şcolilor, pe internet sau chiar în atacul asupra sinagogii din oraşul Halle, în estul Germaniei, petrecut în octombrie 2019.

"Mă supără când evreii din Germania sunt din nou batjocoriţi, dispreţuiţi, atacaţi violent". Şi este deprimant faptul că instituţiile evreieşti au nevoie de o protecţie din ce în ce mai mare, a declarat şeful statului.

"A ridica vocea împotriva antisemitismului nu este o chestiune care îi priveşte doar pe evreii din ţara noastră. Este o chestiune pentru toţi cei care locuiesc aici. Toţi trebuie să ducem această bătălie împreună", a solicitat preşedintele german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.