Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a adus un omagiu victimelor Holocaustului în Lituania

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a adus vineri un omagiu victimelor Holocaustului în locul în care se află o groapă comună, în apropiere de capitala lituaniană Vilnius, relatează DPA. Aproape 120.000 de persoane, între care 70.000 de evrei, ar fi fost ucişi de forţe naziste şi colaboratori locali ai acestora în pădurea Paneriai în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Paneriai ar trebui să fie un 'loc al ruşinii pentru germani, dar şi un prilej de amintire eternă', a afirmat Steinmeier, care a vizitat memorialul cu soţia sa, Elke Buedenbender. El a fost întâmpinat de reprezentanţi ai comunităţii evreieşti. 'Apreciem în mod deosebit respectul pe care îl stârneşte Paneriai, deoarece este în cele din urmă un simbol pentru toţi evreii lituanieni care au fost ucişi', a declarat Faina Kukliansky, preşedinta Comunităţii evreieşti din Lituania, potrivit unor declaraţii difuzate de Baltic News Service, conform Agerpres.

Majoritatea victimelor din pădurea Paneriai erau din Vilnius, situat la aproximativ 15 kilometri distanţă. Vilnius, după cum a menţionat Steinmeier, era considerat cândva drept Ierusalimul Europei datorită populaţiei evreieşti numeroase şi a moştenirii culturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.