Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier: Moldova 'nu este o țară îndepărtată' din perspectivă germană

www.dw.com
Frank-Walter Steinmeier

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, și-a încheiat vizita la Chișinău. În dialog cu jurnaliștii germani, el a subliniat că dezvoltarea politică și economică a Moldovei e importantă pentru Germania și Europa, scrie DW.

În cadrul vizitei sale de două zile, președintele federal a avut, printre altele, întrevederi cu premierul Moldovei, Natalia Gavrilița, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Steinmeier a deschis alături de Maia Sandu un forum economic germano-moldovean și a stat de vorbă cu oameni de afaceri din Moldova și reprezentanți ai unor firme germane care au investit sau urmează să investească în Moldova.

„În cadrul acestor discuții am aflat că partea germană e interesată de Moldova mai ales din cauza nivelului ridicat al educației tinerilor", a spus Steinmeier în încheierea vizitei, în dialog cu jurnaliștii germani care l-au însoțit la Chișinău.

"E important ca tinerii bine pregătiți să găsească perspective în propria țară, în loc să plece să-și caute joburi în alte părți ale lumii, cum s-a tot întâmplat în ultimii 30 de ani".

Moldova "nu este o țară îndepărtată" din perspectivă germană, a subliniat președintele federal, ci se află chiar la granița externă a UE. "Este în interesul Uniunii Europene să avem o dezvoltare stabilă politică și economică la frontiera noastră de est. Suntem aici pentru a asigura Guvernul Moldovei de sprijinul nostru".

Frank-Walter Steinmeier a vizitat Moldova deja cu cinci ani în urmă, în calitate de ministru de Externe al Germaniei. În dialog cu jurnaliștii germani, președintele federal a declarat că ceea ce vede acum, în comparație cu 2016, este foarte încurajator.

El apreciază "lupta împotriva corupției, care se află în centrul programului politic al președintei Maia Sandu, și care poate fi pusă în aplicare acum de noul Guvern".

La întrebarea jurnalistei DW ce impresie i-a lăsat această întâlnire cu Maia Sandu, președintele federal și-a exprimat respectul și aprecierea pentru președinta Moldovei: "Este o femeie foarte energică și foarte rațională, care are multă experiență - și a trecut inclusiv prin experiențe negative - în politica moldovenească. Maia Sandu a pornit schimbările cu mult curaj și angajament. O respect foarte mult pentru asta și nu pot decât să-i urez mult succes".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.