Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Greciei îl elogiază pe Sf. Dimitrie: Este unul dintre sfinţii militari care şi-au mărturisit credinţa

La manifestările religioase dedicate Tesalonicului, oraş ocrotit de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Preşedintele Greciei a elogiat sacrificiul marelui martir creştin pentru credinţa în Hristos, potrivit basilica.ro.

„Este unul dintre sfinţii militari şi purtători de biruinţă care și-au mărturisit credința, precum Sfinţii Gheorghe, Teodor Tiron și Teodor Stratilat, ca să mă refer la cei mai cunoscuţi, dar și o femeie, Sfânta Teodora din Vasta, care s-a îmbrăcat bărbăteşte, a luptat ca un bărbat și a fost ucisă ca un bărbat”, a spus Ekaterini Sakellaropoulou în cuvântul rostit luni, 26 octombrie, la Tesalonic.

Seful statului s-a arătat foarte ataşat de oraşul care a aniversat 108 ani de la eliberarea de sub ocupație otomană. În anul 1912, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, armata greacă a acceptat predarea garnizoanei otomane în orașul Salonic.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Preşedintele Greciei a asistat la Te Deum-ul oficiat în biserica mucenicului Dimitrie din oraşul grec, slujbă prezidată de Mitropolitul Antim de Tesalonic.

În proximitatea bisericii, imediat după slujbă a avut loc o ceremonie militară în cinstea sărbătorii oraşului Tesalonic.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit în secolele 3-4 și a fost fiul conducătorului oraşului Tesalonic. Este sărbătorit de Biserică în data de 26 octombrie, iar în icoane este reprezentat îmbrăcat în haine militare și cu o suliță în mână, armă prin care a suferit martiriul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.