Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Indoneziei lansează în Bali campania de vaccinare a populaţiei generale

zf.ro
vaccin COVID-19

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a lansat marţi campania de vaccinare a populaţiei generale împotriva coronavirusului în Bali, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Trei districte turistice populare - Ubud, Gianyar şi Nusa Dua - au fost desemnate zone verzi din punct de vedere epidemiologic, ca prim pas pentru redeschiderea insulei.

"Sperăm că aceste trei zone verzi vor putea fi complet deschise pentru turişti, astfel încât să se simtă confortabil în privinţa şederii în Bali", a spus şeful statului într-o înregistrare video difuzată de preşedinţie. "Sperăm că va fi începutul relansării sectorului turistic din Bali", a adăugat el.

Obiectivul este vaccinarea a 150.000 de angajaţi în domeniul turismului în prima fază, a explicat guvernatorul insulei, Wayan Koster.

Citește și: Șeful AEP și un fost șef DGA, declarați plagiatori - decizia CNATDCU

Deocamdată, din iulie anul trecut, în Bali pot intra din nou doar indonezienii din alte regiuni. Speranţa că din septembrie ar putea fi primiţi din nou şi turiştii a scăzut după o nouă creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Koster a declarat că nu s-a stabilit încă data de la care va fi permisă sosirea străinilor, dar s-ar putea ca redeschiderea să aibă loc chiar în august.

În Indonezia au fost vaccinaţi până acum aproape 4,1 milioane de oameni cu vaccin chinezesc Sinovac.

Agenţia naţională pentru alimente şi medicamente a anunţat luni că a decis amânarea administrării vaccinului AstraZeneca, după ce în Europa a apărut suspiciunea că produsul ar putea fi legat de producerea unor tromboze.

Intenţia autorităţilor indoneziene este să vaccineze 185 de milioane din cei 270 de milioane de cetăţeni în următoarele 15 luni. Până acum, în ţara cu a patra populaţie din lume ca mărime s-au înregistrat peste 1,4 milioane de cazuri de COVID-19 şi 38.573 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.