Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele interimar al PSD acuză Guvernul că a generat un conflict constituţional: 'E un pic de neseriozitate, mai ales la acest nivel'

captura TV
Marcel Ciolacu

Președintele interimar Marcel Ciolacu i-a răspuns, duminică, lui Ludovic Orban în ceea ce privește pachetul de legi pentru care Guvernul PNL și-a asumat răspunderea, după ce premierul a afirmat că o contestaţia la CCR "nu e o acțiune social-democrată, ci lovește din plin familiile cu venituri mai scăzute".

„Nu vorbim despre ce este social democrat sau liberal, vorbim de respectarea legii, indiferent de ce temă e în discuție, noi vorbim de respectarea legii. Am anunțat că nu vom ataca pe fond, ci pe formă. În Camera Deăutaților aceste două proiecte sunt în forma finală, săptămâna aceasta vor intra la votul final. Nu stopăm nimic, dar nu putem închide ochii când se încalcă legea și devine un conflict neconstituțiomal”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi24.

„Există hotărâri ale CCR care interzic acest lucru (angajarea răspunderii Guvernului pe legi aflate în dezbaterea Parlamentului, n.r.). Este şi normal, într-un stat democratic Guvernul este executiv, iar Parlamentul este cel care legiferează.Amândouă legile sunt la raport în comisii, au mai fost două pe justiție, acolo e altă discuție. Dar cea cu transportul va ajunge la votul final de miercuri”, a completat el.

Liderul interimar al PSD a mai spus că „în comisie, cei de la PNL au solicitat amânarea raportului, ca să aibă timp să vină cu răspunderea. E un pic de neseriozitate, mai ales la acest nivel”.

În ceea ce privește modificările anunțate de PNL pe justiție, Ciolacu a spus că „nu mă deranjează pe fond, ci pe formă”.

„PSD a fost acuzat că a făcut modificări noaptea cu hoții, iar românii au spus la referendum: nu mai se fac modificări prin OUG la justiție. Este un vot pe care vrem să-l respectăm. Eu mi-l asum, partidul trebuie să și-l asume. Nu se discută votul cetățenilor”, a mai spus Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.