Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis a înaintat în grad mai mulţi ofiţeri MApN, MAI şi SPP

Preşedintele Klaus Iohannis a înaintat în grad şi a acordat diverse grade, marţi, cu ocazia Zilei Naţionale mai multor ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază. 

"Ca semn al aprecierii pentru rezultatele remarcabile şi profesionalismul de care daţi dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate, cu ocazia zilei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României, am hotărât să dau curs propunerilor Ministrului Apărării Naţionale, ale Ministrului Afacerilor Interne şi ale Directorului Serviciului de Protecţie şi Pază de a înainta în următorul grad generali şi chestori de poliţie în activitate şi de a acorda gradul de general de brigadă şi chestor de poliţie unor colonei, comandori sau comisari şef de poliţie. Am luat în considerare faptul că ofiţerii propuşi sunt reprezentativi pentru aceste instituţii şi îşi îndeplinesc în mod exemplar îndatoririle ce le revin în structurile pe care le comandă", a spus Iohannis. 

El a subliniat că acest demers nu este doar unul simbolic, ci unul al susţinerii proiectului de modernizare a instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, pentru a elimina deficienţele care pot genera vulnerabilităţi în sistemul de apărare şi ordine publică. 

"Ne consolidăm credibilitatea strategică şi devenim un real furnizor de securitate regională, într-un mediu de securitate complex şi volatil", a spus Iohannis. 

Şeful statului a apreciat că reprezentanţii MAI, MApN şi SPP sunt chemaţi să răspundă unor provocări complexe, care vin din zone diferite. 

"În acelaşi timp, precum bine ştiţi, societatea are aşteptări mari de la dumneavoastră şi de la instituţiile pe care le reprezentaţi. Aveţi datoria să analizaţi cu luciditate ce funcţionează şi ce lipseşte, unde este nevoie de un plus de coordonare pentru a creşte eficienţa şi performanţa instituţiilor dumneavoastră. Am încredere că veţi fi la înălţimea cerinţelor şi misiunilor ce vă sunt încredinţate. Vă asigur de sprijinul meu constant şi vă încurajez să acţionaţi pentru creşterea colaborării şi cooperării atât în interiorul instituţiilor din care faceţi parte, cât şi între acestea", a punctat el. 

El i-a îndemnat pe cei decoraţi să privească decorarea nu ca pe o încununare de carieră, ci ca pe un nou început. 

"Aveţi şi avem de demonstrat împreună multe lucruri pentru România", a mai spus Iohannis. AGERPRES

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.