Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis, declaraţie SURPRIZĂ pe tema desecretizării Memorandumului privind Ambasada României de la Ierusalim (VIDEO)

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că lasă pe seama iniţiatorilor memorandumului Guvernului referitor la relocarea Ambasadei României la Ierusalim să clarifice demersul referitor la desecretizarea documentului.

"Este treaba iniţiatorilor dacă vor să clarifice un demers sau nu", a declarat preşedintele în judeţul Argeş, întrebat cu privire la discuţia din spaţiul public, inclusiv din şedinţa de Guvern, referitoare la desecretizarea memorandumului privitor la relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vezi şi: CE MÂNCĂM LA BIROU/ 3 idei sănătoase pentru prânzul la serviciu

Întrebat cum au decurs lucrurile, în contextul în care MAE efectuează o analiză referitor la impactul mutării ambasadei şi că MAE i-a adresat o invitaţie să exprime un punct de vedere, Iohannis a spus: "La un moment dat o să vă povestesc cu lux de amănunte cum au decurs, dar nu astăzi".

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat joi că el, personal, nu sprijină iniţiativa cu privire la desecretizarea memorandumului elaborat de Guvern pe tema mutării Ambasadei României din Israel, dar a precizat că aceasta va fi o hotărâre pe care o vor lua Executivul şi premierul.

Şeful diplomaţiei române a avut joi o întâlnire de aproximativ 30 de minute cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă, de la Palatul Parlamentului.

Vezi şi: Scapă de stresul zilnic: tehnici simple de DETOXIFIERE emoțională

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că la acest proces de evaluare i-a invitat şi pe reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, dar aceştia nu au venit: "Noi am invitat Administraţia Prezidenţială să participe la aceste întâlniri pe care le facem cu ministerele de linie, dar răspunsul a fost că preferă, după ce se face materialul respectiv, analiza respectivă, atunci o să exprime puncte de vedere. Nu ştiu dacă au refuzat să participe, dar în mod sigur nu au venit".

Teodor Meleşcanu a afirmat că, după ce se va termina evaluarea aceasta, va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, Parlamentului şi prim-ministrului, "pentru a putea adopta o decizie comună"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.