Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis pledează pentru o implicare mai puternică şi mai activă a UE în soluţionarea conflictelor din vecinătatea sa

captura privesc.eu
Klaus Iohannis la bilantul DNA

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, discuţiile vizând agenda de securitate, consolidarea cooperării bilaterale, inclusiv din perspectivă parlamentară, agenda europeană şi problematica internaţională. 

"Referitor la situaţia din Siria, preşedintele Senatului Gerard Larcher a mulţumit pentru declaraţia de susţinere a preşedintelui României faţă de acţiunea SUA, Franţei şi Marii Britanii. Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, în context, pentru o implicare mai puternică şi mai activă a UE în soluţionarea conflictelor din vecinătatea sa", arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat. 

Şeful statului a salutat şi prezenţa preşedintelui Senatului francez la reuniunea parlamentară a Formatului Bucureşti (B9), în condiţiile în care acest format nu vizează doar ţările din Flancul estic al NATO, ci reprezintă o contribuţie la întărirea întregii Alianţe. 

Preşedintele Senatului Republicii Franceze a subliniat, la rândul său, necesitatea unei abordări echilibrate pe Flancurile Sudic şi Estic ale Alianţei, din perspectiva conceptului solidarităţii pe linie de apărare. 

"Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat nivelul excelent al relaţiei bilaterale, caracterizat de Parteneriatul Strategic România-Franţa, care este tot mai solid, precum şi relaţiile speciale dezvoltate la nivel personal cu omologul său francez. În context, preşedintele României a subliniat legăturile istorice profunde dintre cele două state, precum şi dintre cetăţenii acestora, evidenţiate inclusiv de contribuţia semnificativă a Franţei la edificarea statului român modern, care celebrează anul acesta Centenarul Marii Uniri", se mai precizează în comunicat. 

Cei doi înalţi oficiali au exprimat sprijinul pentru ca Sezonul România - Franţa, proiect cultural şi de diplomaţie publică de mare anvergură, pe care îl vor inaugura cei doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, în toamna acestui an, să fie un succes care să contribuie la prezentarea imaginii actuale a celor două state. 

Totodată, preşedintele Iohannis şi oficialul francez au salutat dinamica pozitivă a relaţiilor economice bilaterale. 

În plan european, oficialul francez a apreciat abordarea echilibrată a României în ceea ce priveşte politica de migraţie. În acest context, şeful statului a evidenţiat faptul că politica de migraţie, alături de securizarea frontierelor, reprezintă două preocupări majore faţă de care cetăţenii europeni aşteaptă soluţii concrete din partea decidenţilor. 

În ceea ce priveşte viitorul Europei, cei doi înalţi oficiali au căzut de acord asupra necesităţii evitării creării în cadrul UE de cercuri concentrice, care să acţioneze ca noi ziduri de diviziune în interiorul continentului.

De asemenea, au fost abordate şi alte dosare de interes comun, inclusiv subiectul relaţiilor Uniunii Europene cu Rusia. 

Oficialul francez s-a aflat la Bucureşti pentru a participa la reuniunea parlamentară a Formatului Bucureşti (B9).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.