Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele iranian Hassan Rouhani speră că viitoarea administraţie americană va 'învăţa' din eşecul politicii de presiuni şi sancţiuni

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că speră că viitoarea administraţie americană va 'învăţa' din eşecul politicii de presiuni şi sancţiuni impuse de Donald Trump împotriva Teheranului şi care nu au îngenunchiat Republica Islamică, transmite AFP.

Preşedintele american în funcţie Donald Trump, aflat pe punctul de a pierde Casa Albă în favoarea rivalului său democrat Joe Biden, a adoptat o politică de 'presiune maximă' împotriva Iranului, retrăgând unilateral Statele Unite din acordul internaţional privind programul nuclear iranian şi reimpunând sancţiuni contra Teheranului în 2018, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

'Sperăm că experienţa acestor (ultimi) trei ani va servi ca lecţie viitoarei administraţii americane pentru a se conforma legilor şi regulilor (internaţionale) şi a reveni la angajamentele sale', a spus Rouhani într-un discurs televizat.

'Poporul nostru a făcut faţă unui terorism economic în aceşti ultimi trei ani şi a dat dovadă de o rezistenţă şi o răbdare fără egal', a continuat el, afirmând că naţiunea 'va continua să reziste şi să fie răbdătoare până când cealaltă tabără se va înclina în faţa legilor' internaţionale.

Rouhani a mai spus că doreşte ca 'aceia care impun sancţiuni să înţeleagă că drumul ales este greşit', subliniind că 'ei nu îşi vor atinge niciodată obiectivele' în această manieră.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Înalţii responsabili iranieni au reafirmat că se vor concentra pe politicile următoarei administraţii de la Casa Albă mai degrabă decât pe persoana viitorului preşedinte.

Teheranul a mai subliniat că o eventuală revenire a SUA în acordul nuclear ar trebui să fie însoţită de compensarea Iranului pentru daunele provocate de retragere şi de o 'garanţie' că aceasta nu se va repeta.

Ghidul suprem iranian Ali Khamenei a dat asigurări marţi că alegerile americane 'nu vor avea efect' asupra politicii Teheranului faţă de Washington.

Joe Biden şi-a semnalat deja intenţia de a se angaja, în caz de victorie, pe 'o cale credibilă pentru revenirea la diplomaţie' cu Teheranul şi a indicat posibilitatea de revenire a SUA în acordul nuclear semnat în 2015 sub preşedinţia lui Barack Obama, al cărui vicepreşedinte a fost.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.