Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iranului: '25 de milioane de iranieni, infectaţi deja cu noul coronavirus, alţi 35 de milioane riscă să fie contaminaţi'

www.time.com
Coronavirus in Iran

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat că 25 de milioane de iranieni au fost deja infectaţi cu noul coronavirus şi că alţi 35 de milioane riscă să fie contaminaţi, citează BBC.

Bazându-se pe raportul Ministerului Sănătăţii, preşedintele a avertizat că spitalele din ţară vor necesita de două ori mai multe paturi.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Numărul oficial al infectărilor cu Covid-19 anunţat este 269.440, scrie news.ro.

„Dacă astăzi ne bazăm pe acest raport, care spune că 25 de milioane din populaţia ţării noastre au fost infectaţi şi că probabil restul populaţiei, de aproximativ 30 - 35 de milioane, va contracta coronavirusul în lunile viitoare, acelaşi raport anticipează că numărul celor spitalizaţi în lunile următoare este aşteptat să fie dublu faţă de numărul cunoscut în ultimele 150 de zile”, a spus Rouhani.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

Preşedintele a mai spus că aproximativ 14.000 de iranieni au murit din cauza coronavirusului şi că 200.000 au fost internaţi în ultimele 150 de zile, potrivit raportului.

Universitatea americană Johns Hopkins arată că, la nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în China la finalul anului trecut, au fost înregistrate puţin peste 14,1 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 602.900 de decese asociate.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.