Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iranului lansează acuzaţii la adresa lui Donald Trump

reuters
trump

Preşedintele iranian, Hassan Rohani, l-a acuzat sâmbătă pe omologul său american, Donald Trump, că ajută grupările ''teroriste'' din Siria, acuzaţii lansate de către liderul de la Teheran într-un discurs difuzat de televiziunea de stat Irib, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Acest domn care a preluat puterea în SUA pretinde că vrea să combată terorismul, dar acum toate grupările teroriste din Siria sărbătoresc după atacul american'', a declarat Rohani, fără să-l numească direct pe preşedintele Donald Trump. 

SUA au atacat vineri o bază aeriană a armatei siriene ca răspuns la un presupus atac chimic întreprins marţi împotriva localităţii rebele Khan Cheikhoun. 

''Dacă spuneaţi adevărul (afirmând în campania electorală americană că vreţi să luptaţi împotriva terorismului), de ce prima voastră acţiune a fost să-i ajutaţi pe terorişti ? De ce aţi atacat armata siriană care este în război cu teroriştii ?'', a adăugat Rohani. 

Iranul, care susţine financiar şi militar regimul preşedintelui Bashar Al-Assad, a condamnat deja vineri atacul american împotriva unei baze aeriene din centrul Siriei. 

Rohani a cerut înfiinţarea unei ''comisii independente (...), din care să facă parte ţări neutre, în legătură cu presupusul atac chimic, deoarece, potrivit ONU, Siria nu are arme chimice''. 

Responsabilii iranieni au insistat asupra faptului că regimul de la Damasc a procedat la dezarmarea sa chimică, ceea ce nu s-a întâmplat, în opinia lor, în cazul grupărilor armate rebele şi jihadiste. 

Preşedintele Rohani a mai spus că, după ''agresiunea'' americană împotriva Siriei, Iranul trebuie ''să se pregătească pentru orice eventualitate''. ''Nu ştim ce pregătesc noii lideri americani pentru regiune'', a conchis Rohani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.