Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Iranului, mesaj dur pentru adversari: 'Nu va exista milă pentru cei ostili!'

express.co.u
Ebrahim Raisi

Preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, a declarat că nu va exista "nicio milă" pentru cei care arată ostilitate faţă de Republica Islamică, în contextul în care protestele continuă de mai bine de 100 de zile, informează Rador.

În cadrul unei ceremonii de comemorare organizate la nivel de stat, în memoria celor 400 de soldaţi ucişi în războiul dintre Iran şi Irak, din anii 1980, preşedintele a criticat Statele Unite şi aliaţii acestora, acuzându-i de alimentarea protestelor antiguvernamentale din ultimele trei luni.

Iranul a fost cuprins de tulburări după moartea tinerei iraniano-kurde Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a decedat după ce a fost arestată de poliţia moravurilor din Iran.

Protestele au escaladat rapid în apeluri la înlăturarea teocraţiei de la conducerea Iranului, stabilită după Revoluţia Islamică din 1979.

Cel puţin 507 protestatari au fost ucişi şi peste 18.500 de persoane au fost arestate, potrivit organizaţiei Activişti pentru Drepturile Omului în Iran, care a monitorizat îndeaproape protestele. Autorităţile iraniene nu au făcut publice informaţii privind numărul celor ucişi sau arestaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.