Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele israelian în vizită la Casa Albă, la 28 iunie

Reuven Rivlin

Preşedintele israelian, Reuven Rivlin, va fi primit la 28 iunie la Washington de omologul său american, Joe Biden, a anunţat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, notează AFP preluat de agerpres.

Reuven Rivlin, al cărui mandat se încheie la 5 iulie, va fi primul înalt responsabil israelian care se va întâlni cu preşedintele american de la preluarea mandatului.

La sfârşitul lunii mai, el a acceptat oficial invitaţia trimisă de secretarul de stat american, Anthony Blinken, aflat într-un turneu prin Orientul Mijlociu.

Vizita va avea loc la o lună după încheierea războiului-fulger dintre Israel şi mişcarea islamistă armată Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

Aceste ciocniri s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi a 13 persoane în Israel, printre care un copil şi o adolescentă.

La începutul lui iunie, membrii parlamentului israelian, Knesset, l-au ales preşedinte pe Isaac Herzog, fost lider laburist care îi va succeda lui Reuven Rivlin la începutul lunii iulie.

În Israel, funcţia de preşedinte este apolitică şi eminamente onorifică, în timp ce puterea executivă se află în mâinile prim-ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.