Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Israelului face apel la întărirea parteneriatului israeliano-german

thejewishnews.com
Presedinte Israel Isaac Herzog

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a făcut apel marţi, într-un discurs în parlamentul de la Berlin, la întărirea legăturilor israeliano-germane, potrivit DPA.

În acelaşi timp, a precizat el în intervenţia din Bundestag, memoria crimelor germane comise în timpul regimului nazist trebuie conservată, potrivit Agerpres.

"Naţiunea evreiască este o naţiune a comemorării", a spus Herzog, adăugând că aceasta este parte a identităţii evreilor.

El le-a cerut parlamentarilor germani să se ridice şi să se roage împreună pentru a comemora sufletele celor şase milioane de evrei ucişi.

"Antisemitismul nu este doar o problemă a trecutului. Nu este o problemă doar pentru alţii, extremişti. Antisemitismul este printre noi, în mijlocul societăţii noastre", a declarat la rândul său preşedinta Bundestag-ului, Bärbel Bas.

La sfârşitul vizitei sale de stat de două zile, Herzog urmează să se deplaseze marţi după amiază la memorialul fostului lagăr de concentrare Bergen-Belsen, alături de preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Herzog şi Steinmeier au participat luni, în apropierea oraşului Munchen, la o ceremonie de comemorare a victimelor luării de ostatici din timpul Olimpiadei de la Munchen din 1972, care s-a încheiat cu vărsare de sânge.

Unsprezece membri ai echipei olimpice a Israelului, precum şi cinci dintre răpitorii lor palestinieni şi un poliţist german au fost ucişi într-o operaţiune eşuată a poliţiei germane de a-i elibera pe ostatici la 5 septembrie 1972.

Familiile au ajuns la un acord cu guvernul german pentru primirea unor compensaţii pentru suferinţa lor cu doar câteva zile înainte de ceremonia de comemorare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.