Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Italiei intervine în disputa coaliției guvernamentale cu privire la nava cu refugiați

NBC News
refugiati

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a intervenit în mod excepţional în politica italiană pentru a pune capăt disputei din interiorul coaliţiei guvernamentale cu privire la un vapor cu migranţi, transmite vineri agenţia Reuters, informează Agerpres.

Mattarella l-a contactat joi seara târziu pe premierul Giuseppe Conte pentru a-şi exprima îngrijorarea faţă de soarta celor 67 de migranţi salvaţi de pe mare şi transportaţi într-un port sicilian şi cărora ministrul de interne Matteo Salvini le-a refuzat debarcarea.

Nava Diciotti a gărzii de coastă italiene a acostat în portul Trapani cu acordul ministrului italian al transporturilor, Danilo Toninelli, dar Salvini a ordonat ca nimeni să nu coboare de pe vas înainte să fie clarificată problema comportamentului violent de care ar fi dat dovadă unii dintre migranţi.

Vezi și: Rusia răspunde dur Occidentului, după ce UE și-a prelungit sancțiunile

Toninelli face parte din mişcarea 5 Stele, iar Salvini este liderul partenerului de coaliţie al acesteia, formaţiunea de dreapta antiimigraţie Liga.

În urma telefonului de la Mattarella, Conte a ordonat ca migranţilor să li se permită să coboare de pe vas. Salvini a declarat că a aflat de gestul preşedintelui cu "regret şi surprindere".

Relaţiile dintre Salvini şi Mattarella sunt destul de tensionate. În Italia, preşedintele are un rol în mare parte ceremonial şi intervine în politică doar în circumstanţe excepţionale. După alegerile din martie, care nu au dus la un câştigător clar, Mattarella a respins solicitarea lui Salvini de a fi numit premier, iar săptămâna aceasta a refuzat să ia apărarea Ligii, în urma unei decizii a justiţiei de a pune sechestru pe fondurile formaţiunii în legătură cu un caz de corupţie.

Vineri, Salvini a dat asigurări într-un mesaj pe Twitter că nu va lăsa lucrurile aşa, subliniind - cu majuscule - că cineva "trebuie să plătească" dacă migranţii devin violenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.