Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorii Africii de Sud, Luxemburgului şi Austriei la Palatul Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis cotroceni donald tusk

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii Africii de Sud, Luxemburgului şi Austriei cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare. 

Citeşte şi: Liviu Dragnea, dezvăluiri BOMBĂ: 'Membrii Comisiei de Apărare a Senatului, invitaţi în ziua votului pe rachetele Patriot la un poligon SPP...' - VIDEO

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile cu ambasadorul Republicii Africa de Sud, Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, au reliefat dorinţa părţilor de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, economic, cu accent pe stimularea investiţiilor, dar şi în educaţie, mai ales învăţământul superior, sănătate, precum şi stimularea contactelor interumane, Africa de Sud fiind un partener proeminent al României pe continentul african. 

La întâlnirea cu ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg, Paul Alphons Steinmetz, şeful statului a apreciat nivelul şi calitatea foarte bune ale dialogului politic bilateral, inclusiv la cel mai înalt nivel, şi a exprimat dorinţa de dezvoltare a cooperării economice cu exploatarea adevăratului potenţial al economiilor celor două ţări. 

"Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat atragerea de investitori luxemburghezi în domenii cu potenţial semnificativ cum ar fi: comunicaţii şi tehnologia informaţiei, sectorul bancar, fonduri de investiţii, turism, tehnologii ecologice etc", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, în discuţii a fost evocată, cu satisfacţie, excelenta colaborare, cu un deceniu în urmă, dintre Sibiu şi Luxemburg, în cadrul proiectului Capitala Europeană a Culturii.

Citeşte şi: Adrian Năstase RUPE TĂCEREA. Declaraţii de ultim moment despre Klaus Iohannis, statul paralel, dar şi moţiunea de cenzură


La întrevederea cu ambasadorul Austriei, Isabel Rauscher, a fost exprimat interesul reciproc de a intensifica, în contextul deţinerii consecutive de către Austria şi România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, cooperarea şi coordonarea dintre cele două ţări. 

De asemenea, preşedintele Iohannis şi-a exprimat speranţa că noul Guvern de la Viena va promova măsuri care vor fi inclusiv în beneficiul românilor rezidenţi în Austria, care reprezintă o comunitate foarte bine integrată în societatea austriacă. 

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat bun-venit noilor ambasadori şi i-a asigurat de întregul sprijin al autorităţilor române pe durata exercitării mandatelor acestora.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Proiectul de lege privind Casa Regală, aviz FAVORABIL de la Consiliul Legislativ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.