DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj pentru studenţi: 'Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Congresului Studenţilor din România în care vorbeşte despre contribuţia importantă a studenţilor la dezvoltarea României, dar şi despre provocările pieţei muncii. Şeful statului susţine aducaţia financiară a tinerilor, afirmând că, în modernizarea economică a României, ”educaţia antreprenorială este o dimensiune necesară”. Iohannis spune, însă, că, ”din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil”, iar identificarea posibilităţilor de finanţare este dificilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Congresului Studenţilor din România. Mesajul a fost prezentat de către Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Vezi şi: Redă sănătatea dinţilor: Pasta de dinţi pe care o poţi prepara acasă

În mesaj, Iohannis vorbeşte despre contribuţia importantă a studenţilor la dezvoltarea României.

"Vă felicit pentru organizarea unui nou Congres al Uniunii Studenţilor din România, o veritabilă platformă de dezbatere a viitorului educaţiei universitare din ţara noastră. Această ediţie are o semnificaţie specială dată de faptul că ne aflăm în anul în care celebrăm un secol de la Marea Unire din 1918. Centenarul reprezintă un moment de regândire a priorităţilor, de reaşezare a bazei economice şi sociale a dezvoltării noastre ca naţiune, iar implicarea studenţilor în toate aceste procese este esenţială. De altfel, în schimbările majore produse în istoria României, contribuţia studenţilor a fost foarte importantă, începând cu revoluţia paşoptistă şi continuând cu evoluţia tuturor curentelor culturale, sociale şi economice care au transformat România ultimilor 100 de ani”, se arată în debutul mesajului.

Iohannis susţine aducaţia financiară a studenţilor, afirmând că, în modernizarea economică a României, ”educaţia antreprenorială este o dimensiune necesară”.

”Mă bucur să observ că temele abordate în cadrul Congresului sunt legate de integrarea studenţilor pe piaţa muncii şi în societate în ansamblul său, remarcând aici componenta de educaţie financiară. În condiţiile în care recent ne-am revenit dintr-o criză economică globală cauzată de lipsa de responsabilitate în utilizarea instrumentelor financiar-bancare, dar şi în contextul în care dezbaterile pe tema politicii fiscale sunt foarte actuale în spaţiul public, această educaţie este mai importantă ca niciodată. În modernizarea economică a României, educaţia antreprenorială este la rândul ei o dimensiune necesară. Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunităţilor de finanţare poate fi dificilă. Pregătirea tinerilor cu abilităţile şi competenţele necesare pentru a se descurca pe o astfel de piaţă ar putea multiplica numărul de idei bune de afaceri care se materializează în economie”, se mai arată în mesaj.

Vezi şi: Secretul longevităţii din Asia: Sucul care previne cancerul

Şeful statului apreciază că ”participarea studenţilor pe piaţa muncii depinde şi de o mai bună corelare a realităţilor şi prognozelor economice cu domeniile de studiu”.

”În acest sens, avem nevoie de o mai bună monitorizare a parcursului profesional al absolvenţilor şi de o adaptare a structurii programelor de studii pentru dezvoltarea competenţelor necesare atât în sectorul privat, cât şi în cel public. Este din ce în ce mai evidentă nevoia de a înzestra tinerii cu acele cunoştinţe, abilităţi şi atitudini care să le permită o flexibilitate crescută. Piaţa muncii este într-o dinamică accelerată şi este foarte posibil ca o mare parte dintre cei care vă aflaţi astăzi aici să vă schimbaţi traiectoria profesională, întrucât meseria pentru care vă pregătiţi va dispărea în viitor”, a mai spus Iohannis.

Acesta îşi exprimă convingerea că ”mişcarea studenţească va rămâne un factor de progres şi de angajament civic în societatea noastră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.