Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a reafirmat că eventuala Superligă europeană va 'fi o ruină pentru fotbal'

GSP.ro
Finala Liga Campionilor 2018

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a reafirmat că eventuala Superligă europeană va "fi o ruină pentru fotbal" şi i-a cerut preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, să-şi "lămurească poziţia" referitor la acest proiect, conform unui interviu acordat AFP şi The Sun, potrivit Agerpres.

"Proiectul de Superligă europeană este o propunere clandestină, iar singurele informaţii pe care le avem ne parvin prin presă, cu excepţia cazului când fostul preşedinte al clubului FC Barcelona (Josep Maria Bartomeu) s-a exprimat în legătură cu acest subiect şi când preşedintele lui Real Madrid (Florentino Perez) a insinuat ceva la adunarea reprezentanţilor socios (suporteri-acţionari). Cine este în spatele acestui proiect? Nu-mi place să citez cluburile, cu atât mai puţin Real Madrid, dar sunt preşedintele Realului, apoi proprietarul lui Manchester United şi cel al lui Liverpool, dar şi în Italia, AC Milan, cu Ivan Gazidis. Acestea sunt informaţiile pe care le avem. Ceva nu este în regulă pentru că fac totul pe ascuns. Iar atunci când lucurile se fac corect, se vorbeşte", a afirmat Tebas în interviu.

Preşedintele La Liga a făcut referire şi la anumite articole publicate în octomrbrie, conform cărora FIFA ar susţine acest proiect.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

"Trebuie făcută o diferenţă între FIFA, ca instituţie, şi Gianni Infantino. Când FIFA a evocat public acest proiect în calitate de instituţie, ei au anunţat că se opun. Dar eu cred că Gianni Infantino, în calitate de preşedinte al acestei instituţii, trebuie să facă lumină asupra acestui proiect. Pentru că efectiv, el a participat la reuniuni, a muncit şi a încurajat faptul ca Superliga să se creeze. În documentaţia pe care noi o avem privind Superliga, apare o menţiune 'w01', care este clar un nume de cod pentru domnul Infantino. Eu cred că el trebuie urgent să-şi lămurească poziţia, public, personal, şi să spună de ce a asistat la câteva reuniuni şi de ce a încurajat acest proiect în anumite momente", a adăugat Tebas.

"Eu cred că deţinătorii de drepturi TV vor putea câştiga un pic mai mult pe termen scurt de pe urma acestui proiect, dar pe termen mijlociu va fi o ruină pentru fotbal şi pentru ei. Acest proiect interesează aceste cluburi cu proprietari americani sau care au modele de ligi închise, întrucât în prezent singurele care câştigă sunt cluburile sunt societăţi anonime. Dar asta va distruge ecosistemul fotbalului european. Proiectul de Superligă va ucide Liga Campionilor actuală. Este ceea ce caută să obţină", a mai spus preşedintele La Liga.

Recent, FIFA şi cele şase confederaţii din Europa, Asia, Africa, Oceania, America de Sud, America de Nord, Centrală şi Caraibe au reiterat şi au subliniat cu fermitate că nu vor recunoaşte înfiinţarea unei Superligi europene cu circuit închis.

Superliga europeană ar urma să aibă un circuit închis şi să includă cele mai mari cluburi din Anglia, Spania, Italia, Germania şi Franţa.

Revista germană Der Spiegel a divulgat documente în 2018, care includeau planul marilor cluburi europene să formeze o nouă ligă de elită începând din 2021, iar în octombrie 2020 au apărut noi rapoarte media sugerând că Liverpool şi Manchester United s-au alăturat discuţiilor despre construirea noului eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.