Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele libanez Michel Aoun a amânat până joi consultările parlamentare vizând numirea unui nou prim-ministru

Alchetron
Michel Aoun

Preşedintele libanez Michel Aoun a amânat până joi consultările parlamentare vizând numirea unui nou prim-ministru, decizia fiind luată la solicitarea premierului demisionar Saad Hariri, singurul candidat pentru acest post, transmite luni dpa, potrivit Agerpres.

Consultările programate pentru luni au fost amânate pentru joi, a anunţat preşedinţia libaneză.

Amânarea intervine ca răspuns la 'dorinţa premierului Hariri de a se permite mai multe consultări pe tema formării guvernului', precizează comunicatul.

Începând din 17 octombrie, Libanul este scena unor ample proteste la nivel naţional, care au condus la demisia lui Saad Hariri din funcţia de prim-ministru după aproape două săptămâni.

Manifestanţii au cerut formarea unui guvern de tehnocraţi, care să ajute la revigorarea economiei aflate în criză.

Vezi și: Prim-ministrul Orban face anunţul aşteptat: Legea bugetului de stat, prin angajarea răspunderii Guvernului dacă PSD nu face pe placul PNL

Preşedintele Aoun urma să aibă discuţii cu diferite blocuri parlamentare după două nopţi de ciocniri puternice între protestatari antiguvernamentali şi forţele de ordine.

Conform Constituţiei libaneze, preşedintele trebuie să se consulte cu blocurile parlamentare înainte de a mandata un candidat cu formarea unui nou guvern.

În Liban, preşedintele trebuie să aparţină comunităţii creştine maronite, premierul să fie un musulman sunit, iar preşedintele parlamentului, un musulman şiit.

Este probabil că Saad Hariri va fi reconfirmat în funcţie, dar nu cu un mare număr de voturi. Protestatarii resping numirea din nou a lui Hariri ca prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.