Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Libanului se declară pregătit să răspundă la întrebări despre explozia de anul trecut de la Beirut

beirut

Preşedintele libanez Michel Aoun a declarat vineri procuraturii că este gata să dea o declaraţie în legătură cu explozia de acum un an de la Beirut, dacă va fi necesar, relatează Reuters.

"Nimeni nu este mai presus de lege, indiferent de funcţie, şi nu se poate face dreptate decât prin intermediul instituţiilor judiciare specializate care oferă garanţii", a declarat şeful statului într-o întâlnire cu procurorul de stat Ghassan Ouidat, a făcut cunoscut preşedinţia libaneză, potrivit agerpres.ro.

Explozia de la 4 august anul trecut din portul Beirut, provocată de o cantitate uriaşă de azotat de amoniu depozitată necorespunzător ani la rând, s-a soldat cu peste 200 de morţi, mii de răniţi şi distrugeri masive în capitala libaneză.

Ancheta lansată de judecătorul Tarek Bitar cu privire la deflagraţie a întâmpinat dificultăţi luna trecută, solicitările trimise parlamentului şi guvernului de a ridica imunitatea şi a permite audierea mai multor înalţi oficiali fiind respinse sau amânate.

Mulţi libanezi sunt nemulţumiţi că, după aproape un an de la tragedie, niciun înalt responsabil nu a fost tras la răspundere.

Influentul preşedinte al parlamentului Nabih Berri a afirmat joi că legislativul este gata să ridice imunitatea membrilor săi pentru a permite interogarea lor, dar nu a menţionat când sau cum s-ar putea produce acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.