Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Lituaniei cere o reformă a UE care să relanseze proiectul european

www.tes.com
Lituania

Lituania nu doreşte o revizuire a tratatelor Uniunii Europene şi obiectivul ei principal în prezent este să îşi apare interesele în noua dinamică geopolitică, a afirmat marţi preşedintele acestei ţări, Dalia Grybauskaite, transmite agenţia Xinhua. Situaţia geopolitică se schimbă şi Uniunea Europeană trebuie să facă faţă unor provocări multiple, prin urmare şi ea are nevoie de schimbări, a apreciat Dalia Grybauskaite în timpul unei reuniuni cu parlamentarii lituanieni din comisiile pentru politică externă şi afaceri europene, întâlnire care s-a axat pe chestiunea viitorului Uniunii Europene, conform Agerpres.

'UE încă se confruntă cu criza migraţiei, în multe ţări se observă o ascensiune a forţelor populiste, continuă pregătirea Brexitului. Este crucial să ajungem la un acord privind un model al viitoarei Uniuni care să asigure eficienţa ei şi să contribuie la restabilirea încrederii oamenilor' în proiectul european, a subliniat Grybauskaite.

Ea a insistat însă că Lituania se opune oricăror încercări de revizuire a tratatelor europene, estimând că Tratatul de la Lisabona oferă suficiente instrumente pentru cooperarea între statele membre. În ceea ce priveşte negocierile privind Brexitul, Dalia Grybauskaite a menţionat că Lituania va face tot posibilul pentru ca drepturile cetăţenilor ei rezidenţi în Marea Britanie să fie protejate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.