Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Lituaniei cere 'soluţii responsabile' pentru restabilirea încrederii in parlament

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a cerut luni 'soluţii responsabile' din partea Uniunii Ţăranilor şi Verzilor (LVZS, de centru) în urma victoriei înregistrate în alegerile parlamentare încheiate duminică, transmite DPA, potrivit agerpres.

'Este crucială restabilirea încrederii distruse în Seimas (parlament) şi în guvern', a declarat Dalia Grybauskaite pentru agenţia Baltic News Service (BNS).

Citeşte şi: Parlamentarii britanici cer clemenţa lui Obama în cazul unui hacker autist

Şefa statului a precizat că a invitat pentru luni formaţiunile care au obţinut cele mai multe mandate în urma alegerilor, pentru 'a discuta despre viitorul ţării'.

Conform Comisiei electorale, Uniunea Ţăranilor şi Verzilor a obţinut 54 din totalul de 141 de mandate în parlamentul unicameral în urma celui de-al doilea tur al alegerilor legislative, desfăşurat duminică.

Uniunea Patria, conservatoare, care se afla în frunte după prima rundă, s-a plasat pe locul secund, cu 31 de locuri de deputat.

Avertisment OFICIAL pentru imigranţii musulmani: 'Aici noi mâncâm porc şi bem alcool!'

'Al doilea tur de scrutin a confirmat că poporul doreşte schimbări majore. Feţe noi au luat locul în multe circumscripţii vechilor politicieni, ceea ce înseamnă schimbări pe harta politică a Lituaniei', a declarat Grybauskaite, citată de BNS.

Partidul Social Democrat, condus de premierul în funcţie Algirdas Butkevicius, a suferit o înfrângere majoră, obţinând doar 17 mandate.

Cei doi parteneri de coaliţie ai social-democraţilor, partidul Ordine şi Justiţie, şi Partidul Muncii, au înregistrat de asemenea rezultate dezamăgitoare, urmând să deţină opt, respectiv două mandate în viitorul legislativ.

Vezi și: Un senator publică LISTA PENALILOR din propriul său partid

Deocamdată nu se profilează posibila componenţă a noului guvern de la Vilnius, mai notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.