Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Macron l-a sunat pe premierul Rajoy după referendumul din Catalonia

Elle
Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a asigurat pe şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, în legătură cu ''ataşamentul său faţă de unitatea constituţională a Spaniei'', a indicat Palatul Elysee luni, la o zi după un referendum privind independenţa Cataloniei, marcat de violenţe ale poliţiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Macron a reafirmat că ''nu are decât un singur interlocutor, în persoana lui Rajoy'', a precizat Palatul Elysee, fără să evoce violenţele poliţiei, soldate cu numeroşi răniţi duminică în Catalonia. 

Macron a evocat, de asemenea, împreună cu Rajoy propunerile sale referitoare la reformarea Europei, subliniind ''importanţa unei cooperări strânse franco-spaniole pentru succesul său'', potrivit Elysee. 

Comisia Europeană a făcut apel luni la ''toţi actorii'' să treacă ''de la confruntare la dialog'', considerând că ''violenţa nu poate fi niciodată un instrument în politică'', dar reamintind că, ''potrivit Constituţiei spaniole, votul de duminică din Catalonia nu este legal''. Ea nu a condamnat în mod specific violenţele poliţiei duminică în Catalonia, unde 10.000 de membri ai forţelor de ordine au fost trimişi ca întăriri, potrivit ziarului El Pais. 

Şeful executivului catalan, Carles Puigdemont, a făcut apel luni la o mediere internaţională în conflictul dintre Catalonia şi Madrid, şi a cerut retragerea forţelor de ordine defăşurate de către guvernul central pentru a împiedica referendumul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.