Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele mexican acuză SUA de genocid

ABC News
Joe Biden

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a calificat marţi embargoul economic impus Cubei de către SUA drept "politică de genocid", relatează Reuters.

Lopez Obrador, care a cerut în mod repetat SUA de-a lungul timpului să pună capăt acestui embargou, a apreciat într-o conferinţă de presă că Statele Unite "nu dau bine" prin felul în care tratează Cuba şi şi-a reiterat apelul către Washington de a renunţa la embargou.

"E o politică de genocid", a subliniat preşedintele mexican.

Acesta a salutat în schimb iniţiativele anunţate luni de guvernul american de a relaxa unele restricţii impuse Cubei în timpul lui Donald Trump şi de a accelera procesarea vizelor pentru cubanezi.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat luni ridicarea unei serii de restricţii vizând Cuba, în special privind procedurile de imigrare, transferurile de bani şi legăturile aeriene.

Lopez Obrador urmează să se întâlnească miercuri cu o delegaţie din SUA pentru a discuta despre Summitul Americilor ce va avea loc luna viitoare în Statele Unite şi la care preşedintele mexican a afirmat săptămâna trecută că nu va participa decât dacă sunt invitate toate ţările din regiune.

Lopez Obrador, precum şi omologul său din Bolivia, Luis Arce, au spus, separat, săptămâna trecută că nu vor lua parte la summitul din 6-10 iunie de la Los Angeles dacă Nicaragua, Cuba şi Venezuela - trei ţări cu conduceri de stânga - nu vor fi invitate.

Brian Nichols, asistent al secretarului de stat al SUA, a declarat în aprilie că Nicaragua, Cuba şi Venezuela nu vor fi, cu siguranţă, invitate la summit, şi că întâlnirea se va concentra pe guvernările democratice din emisfera vestică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.