Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului a cerut SUA 'să acţioneze' pentru a soluţiona criza migranţilor

news.ro
Andres Manuel Lopez Obrador, președinte Mexic

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a cerut miercuri SUA "să acţioneze" pentru a soluţiona criza migranţilor în curs, relatează AFP.

SUA "s-au angajat să investească 4 miliarde, 2 miliarde în America centrală şi 2 miliarde în Mexic. Nimic nu s-a întâmplat, nimic. S-a vorbit destul, trebuie acţionat", a spus Lopez Obrador în cadrul conferinţei sale de presă matinale cotidiene.

"Există acum o atmosferă bună, pentru că preşedintele (Joe) Biden este implicat, dna (Kamala) Harris, dl (Jack) Sullivan, care este consilierul pentru securitate al preşedintelui Biden, sunt de asemenea foarte implicaţi şi acum şi ambasadorul", a adăugat Andres Manuel Lopez Obrador.

"Cu alte cuvinte, există condiţii excelente pentru a semna un bun acord pentru dezvoltarea Americii latine şi a Caraibelor, şi în special a ţărilor din America centrală. Deci vom aştepta şi cred vă vor exista rezultate", a adăugat preşedintele mexican, potrivit Agerpres.ro.

Zeci de mii de migranţi fără documente legale, majoritatea haitieni, au ajuns în ultimele luni la frontiera sudică a Mexicului în căutarea unei noi vieţi în SUA.

Autorităţile americane au început să-i repatrieze pe haitieni pe cale aeriană din oraşul frontalier texan Del Rio, unde mii dintre ei aşteaptă în speranţa că li se va permite să rămână în ţară.

Mulţi dintre ei au ajuns în Mexic din Brazilia sau Chile, unde trăiau ca refugiaţi, după o călătorie periculoasă prin numeroase ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.