Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele mexicului a pierdut 'bătălia': marele proiect al lui Andrés Manuel Lopez Obrador blocat în instanţă

newsweek.com
Andres Manuel Lopez Obrador

Un tribunal mexican a ordonat suspendarea construirii aeroportului dorit de preşedintele Andrés Manuel Lopez Obrador în apropiere de Ciudad de Mexico, din cauza lipsei autorizaţiilor de mediu, a anunţat asociaţia civică ce a cerut această suspendare, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Lucrările vor fi îngheţate atât timp cât vor lipsi 'autorizaţiile necesare care să garanteze că acest proiect nu va dăuna mediului şi nu va aduce atingere integrităţii patrimoniului cultural la locul unde este prevăzut să se construiască', a explicat asociaţia, într-un comunicat.

Citește și: Liviu Dragnea e păzit 24 de ore din 24 pentru că intră în categoria deținuților vulnerabili: 'Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci?'

Lopez Obrador vrea ca baza militară aeriană de la Santa Lucia, la periferia nordică a capitalei, să fie transformată în al doilea aeroport al acesteia, pentru decongestionarea aeroportului Benito Juarez, ajuns la saturaţie.

Santa Lucia, care ar urma să fie construit de armată, a fost lăudat de preşedinte drept un exemplu de politică 'raţională şi austeră' prin comparaţie cu un alt proiect, anulat, pe care l-a calificat drept 'faraonic' şi 'paralizat de corupţie'.

Citește și: Marian Oprișan vorbește despre un candidat SURPRIZĂ al PSD la prezidențiale: Este un mare savant

Guvernul estimează costurile la 4 miliarde de dolari, faţă de cele 13 miliarde pentru proiectul de la Texcoco, lansat de precedentul preşedinte, Enrique Pena Nieto (2012-2018).

La sfârşitul lui aprilie, Lopez Obrador declara că vrea ca şantierul de la Santa Lucia să demareze atunci când autorizaţiile de mediu vor fi eliberate, iar prima etapă a lucrărilor de construcţie să se încheie în 2021.

Vezi și: SUA amenință Turcia cu expulzări: conflict major în interiorul NATO

Anularea proiectului de la Texcoco, decisă în urma unui referendum organizat fără controlul autorităţilor electorale, a indignat companiile locale şi a zguduit pieţele financiare. Ea a obligat guvernul să le plătească, după negocieri dure, 1,8 miliarde de dolari drept despăgubiri investitorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.