Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului califică drept 'trădare' respingerea proiectului de lege privind energia electrică

Sunday Vision
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat luni că votul de duminică al parlamentarilor din opoziţie, care au respins un proiect de reformă constituţională ce viza să întărească rolul sectorului de stat în producţia şi distribuţia de energie electrică, a fost un act de "trădare", informează Reuters.

"Cred că ieri a avut loc un act de trădare împotriva Mexicului, comis de un grup de parlamentari care, în loc să apere interesele poporului... au devenit de-a dreptul apărători ai companiilor străine", a declarat preşedintele mexican în timpul unei conferinţe de presă.

Deputaţii mexicani au respins duminică un proiect de reformă constituţională ce viza să întărească rolul sectorului de stat în producţia şi distribuţia de energie electrică, o măsură-cheie a preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador (stânga naţionalistă), dar criticată public de Statele Unite. Partidul prezidenţial Morena şi aliaţii săi nu au obţinut majoritatea calificată de două treimi necesară pentru a modifica trei articole din Constituţie, în total 275 de deputaţi votând pentru, iar 223 împotrivă, potrivit Agerpres.

Proiectul prevedea revenirea asupra liberalizării sectorului de electricitate întreprinse în 2013 şi întărirea rolului companiei publice Comisia Federală de Electricitate (CFE) în faţa sectorului privat şi a companiilor străine.

SUA denunţă un risc pentru mediu şi pentru investiţiile de miliarde ale companiilor americane în Mexic.

Spania se teme la rândul său de consecinţele asupra companiilor sale pe piaţa mexicană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.