Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului exclude orice tip de sancţiuni împotriva Rusiei

news.ro
Andres Manuel Lopez Obrador, președinte Mexic

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a indicat marţi că exclude orice tip de sancţiuni împotriva Rusiei, opunându-se "cenzurării" presei ruse după invazia Ucrainei de către Moscova, notează AFP.

"Nu vom trece la niciun fel de represalii economice, pentru că trebuie să menţinem relaţii bune cu toate guvernele lumii. Şi dorim să fim în măsură de a putea vorbi cu părţile aflate în conflict", a spus preşedintele naţionalist de stânga în cadrul tradiţionalei conferinţe de presă zilnice.

"Nu sunt de acord cu faptul că se cenzurează media din Rusia, nici din altă ţară. Trebuie să subliniem importanţa pe care o are libertatea", a adăugat el.

Canalele YouTube ale mediei ruse RT şi Sputnik au fost blocate în toată Europa "ţinând cont de războiul în curs în Ucraina", a anunţat YouTube.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyden, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că acestea vor fi interzise în UE pentru a le împiedica să-şi răspândească "minciunile" despre războiul dus de Moscova în Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

Luni, preşedintele Mexicul a exclus închiderea spaţiului aerian al ţării sale pentru companiile aeriene ruse. Compania rusă Aeroflot propune din noiembrie un zbor direct între Moscova şi Cancun, principala destinaţie turistică mexicană.

Membru al OCDE, Mexicul vine în contradicţie cu atitudinea vecinului său american şi a ţărilor europene care susţin sancţiunile diplomatice, financiare şi sportive împotriva Rusiei.

În America Latină, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi-a exprimat "sprijinul puternic" pentru omologul său rus, Vladimir Putin, într-un apel telefonic marţi, "condamnând activitatea destabilizatoare a Statelor Unite şi a NATO".

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat duminică că Brazilia "va continua în neutralitate" şi nu se va poziţiona faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.