Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Mexicului se implică în alegerile din SUA: Mesaj anti-DeSantis pentru alegătorii hispanici

Sunday Vision
Andres Manuel Lopez Obrador

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador i-a îndemnat joi pe alegătorii latino-americani să nu-l susțină pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, la următoarele alegeri prezidențiale din SUA, acuzându-l pe politicianul republican că încearcă să câștige voturi pe seama migranților.

DeSantis a declarat miercuri că va încerca să obțină nominalizarea republicană pentru președinție în 2024 și a promis să construiască un zid la granița cu Mexicul, cel mai recent dintr-o serie de comentarii dure privind imigrația despre care spune că rezonează cu alegătorii latino care doresc o aplicare fermă a legii.

López Obrador a respins aceste comentarii.

"Toate jocurile sale politice cu migranții au fost pentru că a vrut să fie candidatul Partidului Republican", a declarat López Obrador într-o conferință de presă guvernamentală. "Sper ca hispanicii din Florida să se trezească și să nu-i dea niciun vot".

DeSantis, care a susținut securitatea frontierelor și a luat în derâdere așa-numitele "orașe sanctuar" în care migranții se pot adăposti, a declarat că va impune controale puternice asupra imigrației ilegale și va limita azilul.

"În prima zi, este o urgență națională. Vom mobiliza toate resursele pentru a construi zidul de frontieră, pentru a închide granița", a declarat guvernatorul Floridei pentru Fox News.

Președintele Mexicului l-a criticat și pe Trump, dar a cedat presiunilor

Pe lângă construirea unui zid, el a spus că va căuta programe similare cu "Rămâneți în Mexic", o politică controversată a fostului președinte american Donald Trump, care i-a obligat pe solicitanții de azil să rămână în Mexic în așteptarea audierilor din SUA cu privire la cererile lor.

López Obrador, care i-a avertizat anterior pe republicani să nu îi vizeze pe migranți pentru a obține câștiguri politice, l-a atacat, de asemenea, pe Trump la începutul administrației fostului președinte american pentru politicile sale privind imigrația. La acea vreme, Lopez Obrador se afla în opoziție.

După ce López Obrador a preluat puterea în 2018, a cedat presiunilor lui Trump pentru a înăspri frontierele Mexicului.

Mandatul lui López Obrador urmează să se încheie înainte de următoarele alegeri din SUA, iar acum încearcă să strângă sprijin pentru un succesor care urmează să fie ales în iunie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.