Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Moldovei nedumerit de acțiunile INTERPOL. Oameni ca Vladimir Plahotniu, Ilan Șor și alții sunt de neatins. De ce? Am multe întrebări

static.euronews.com
Interpol

Interpol ar crea piedici în procesul de tragere la răspundere a celor mai căutați fugari din R. Moldova. Președintele țării, Maia Sandu, susține că are multe întrebări la Interpol pe acest subiect, transmite Știri.md.

”Sunt organele procuraturii care sunt responsabile de aceste lucruri și pot da un răspuns mai concret.

Noi suntem responsabili ca PG să ajungă într-o formă în care să-și facă treaba bine, dar asta nu se întâmplă în jumătate de an. Acum începe procesul de pregătire pentru CSP și CSM și este foarte important ce fel de oameni vor ajunge în aceste consilii, după care vor începe aceste exerciții de evaluare și în același timp trebuie să continuăm lupta cu corupția.

Trebuie să înțelegeți că nu eu trebuie să merg și să-l pun la închisoare sau să-l anchetez pe Plahotniuc, Platon, Șor și ceilalți.

De ce până astăzi Interpol nu l-au anunțat în căutare pe Plahotniuc. Cum se întâmplă că peste 2 ani nu-l vedem în căutare internațională? Nu am o explicație. Există foarte multe probe. Am foarte multe întrebări la Interpol și am să încerc să cer un răspuns.

Pe Șor îl așteptăm de 3 ani. Pe cazul lui sunt solicitări destul de serioase. Acolo se merge în instanța de judecată și depinde de decizia luată acolo”, a declarat Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.