Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Moldovei: Provocările au fost lansate de forțele pro-război din Transnistria

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Maia Sandu susține că provocările recente din regiunea transnistreană au fost organizate de forțele pro-război din Transnistria.

Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul briefingului susținut împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în țara noastră, transmite Știri.md.

"Evenimentele care s-au petrecut în regiunea transnistreană acum câteva zile sunt îngrijorătoare. Analizele noastre arată că aceste incidente au fost provocate de forțe pro-război din interiorul regiunii.

Noi încercăm să descurajăm asemenea incidente. Evident, forțele de ordine își fac munca pe malul drept al Nistrului și nu pot să ajungă pe malul stâng, chiar și așa încercăm să facem tot ce putem pentru a descuraja intențiile de destabilizare a situației în R. Moldova", a comentat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu s-a arătat îngrijorată și a criticat declarațiile recente ale unor generali ruși despre intenția de a ajunge în Transnistria.

"Noi am auzit amenințări din partea unor generali ruși despre intenția lor de a ajunge până în Transnistria și evident că aceste declarații sunt iresponsabile și îngrijorătoare", a mai spus Maia Sandu.

Amintim că focuri de armă au fost auzite în preajma depozitelor de muniții de la Cobasna, regiunea transnistreană.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile de la noi le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.