Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele nicaraguan, Daniel Ortega, acuză biserica de tentativă de lovitură de stat

wikipedia.org
daniel ortega

Preşedintele nicaraguan Daniel Ortega, în vârstă de 72 de ani, i-a acuzat joi pe episcopi de participare la o "conspiraţie" vizând destituirea sa, cu ocazia celei de-a 39-a comemorări a revoluţiei din 1979, scrie AFP.

''M-a întristat faptul că episcopii mei s-au comportat ca nişte pucişti (...). Ei s-au descalificat ca mediatori, ca martori (în dialog), deoarece mesajul lor este lovitura de Stat'', a declarat joi Ortega la Managua, în cadrul unei ceremonii care a reunit mii de susţinători ai săi, conform news.ro

Episcopii sunt mediatori între guvern şi opoziţie în criza politică care, de trei luni, s-a soldat cu peste 280 de morţi şi aproape 2.000 de răniţi.

Conferinţa Episcopală din Nicaragua (CEN), prezidată de cardinalul Leopoldo Brenes, a făcut apel la o reformă a puterii şi la organizarea de alegeri generale anticipate în 2019, în loc de 2021, data încheierii mandatului lui Ortega. Preşedintele a respins propunerile.

După discursul virulent al lui Ortega, episcopul de Managua, Silvio Baez, a arătat pe Twitter că Biserica nu suferă că este calomniată, ci "pentru deţinuţii închişi pe nedrept şi pentru cei care fug de represiune".

Secretarul general al Organizaţieo Statelor Americane (OEA), Luis Almagro, s-a pronunţat în favoarea unui dialog "înlesnit" de CEN în calitate de "instanţă însărcinată să rezolve aspecte politice şi electorale din criză" în Nicaragua.

Fostul combatant, admirator al lui Che Guevara, care a participat la ceremonie alături de soţia sa Rosario Murillo, a afirmat că ''numeroase biserici servesc drept cazărmi pentru stocarea de arme, pentru stocarea de bombe''.

El a calificat manifestaţiile care au început pe 18 aprilie "satanice" şi a mai spus că sunt o "conspiraţie armată" finanţate de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.