Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele OSCE cere un armistițiu la Kiev, pentru evacuarea civililor din oraș

Belarus Feed
OSCE

Ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Zbigniew Rau, președinte în exercițiu al OSCE, face apel la încetarea temporară a focului în Ucraina, pentru permite evacuarea civililor din Kiev și furnizarea de ajutor umanitar.

„Femeile și copiii prinși la Kiev de izbucnirea ostilităților au nevoie de ajutorul nostru. În calitate de președinte în exercițiu, fac apel la o încetare imediată a focului pentru a permite evacuarea civililor în suferință și pentru a furniza ajutor umanitar orașului”, a scrie președintele OSCE pe Twitter.

Acesta distribuie un apel în acest sens formulat de UE, Albania, Andorra, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Canada, Georgia, Vatican, islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Monaco, Muntenegru, Moldova, Norvegia, San Marino, Serbia, Elveția, Turcia, Marea Britanie și SUA.

Sâmbătă, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a început evacuarea către Republica Moldova a personalului său din Ucraina, în urma agresiunii militare a Rusiei.

Misiunea specială a OSCE de monitorizare în Ucraina este o misiune civilă, al cărei mandat este de a monitoriza şi informa comunitatea internaţională despre situaţia din Ucraina, inclusiv în zona conflictului din Donbas. Pe tot parcursul activităţii sale misiunea a jucat un rol esenţial în observarea situaţiei pe teren, raportarea incidentelor şi altor evoluţii relevante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.