Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Parlamentului European a salutat acordul asupra bugetului multianual şi a pachetului de relansare economică post-coronavirus

New Europe
David Sassoli

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a salutat marţi reuşita Consiliului European de a ajunge la un acord asupra bugetului multianual şi a pachetului de relansare economică post-coronavirus, iar purtătorul de cuvânt al PE a anunţat că joi va avea loc o sesiune plenară extraordinară la care vor fi analizate concluziile summitului de la Bruxelles, potrivit news.ro.

„Acesta este un acord fără precedent între guverne pentru a revitaliza economia europeană. Acum trebuie să lucrăm pentru a îmbunătăţi aceste instrumente, nu vom renunţa la un Cadru Financiar Multianual mai ambiţios şi nici la claritatea unor noi resurse proprii. Parlamentul European va lucra pentru a proteja interesele cetăţenilor Uniunii Europene”, a scris Sassoli.

Şefii de state şi de guverne ale ţărilor membre Uniunii Europene au căzut de acord, marţi dimineaţă, asupra planului prin care sunt împrumutaţi 750 de miliarde de euro ca răspuns la pandemia care a ucis 135.000 de oameni în Blocul Comunitar şi a afectat economia pe continent.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

Fondul de relansare economică a UE, compus din granturi în valoare de 390 de miliarde de euro şi împrumuturi de 360 miliarde de euro, se adaugă bugetului pentru următorii şapte ani, Cadrul Financiar Multianual, de 1.074 de miliarde de euro, pentru care, de asemenea, liderii au ajuns la un acord comun. Astfel, pachetul financiar este de 1.820 de miliarde de euro.

Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, a anunţat marţi, tot pe Twitter, că PE va susţine o sesiune plenară extraordinară, joi, pentru „o analiză iniţială a concluziilor Consiliului European”.

Înainte sesiunii, preşedintele PE şi liderii grupurilor politice vor avea, miercuri dimineaţă, o întâlnire.

Fără acordul PE, bugetul Uniunii Europene nu poate fi aprobat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.