Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Parlamentului European, ameninţare fără precedent la adresa Greciei

martin_schulz

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a avertizat Grecia, prin intermediul presei germane, că o ieşire din zona euro ar însemna ca ţara să renunţe la "capitalurile" şi subvenţiile UE, relatează sâmbătă AFP.

"Iată ce nu merge: să ieşi din zona euro, să nu-ţi plăteşti datoriile, dar să te aştepţi ca fondurile să continuă să aflueze de la bugetul UE", a avertizat Martin Schulz, într-un interviu care va fi publicat în ediţia de duminică a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Germania a subliniat totuşi că va face totul pentru a nu se ajunge acolo, precizează ziarul.

Preşedintele PE, la fel ca numeroşi responsabili europeni, a avut până în prezent obiceiul de a refuza să comenteze public o eventuală ieşire a Greciei din zona euro. Această schimbare de retorică intervine în contextul în care presiunea creşte în dosarul grec, înainte de summitul european excepţional convocat luni.

Grecia şi creditorii săi speră încă să ajungă la un acord, deşi negocierile sunt în impas de cinci luni. Statul elen ar putea intra în încetare de plăţi la sfârşitul lui iunie, iar retragerile de capital din bănci se înmulţesc în Grecia, ceea ce provoacă temeri privind o posibilă panică bancară.

Mai mulţi responsabili europeni au avertizat că această reuniune a şefilor de stat şi de guvern va fi inutilă fără noi propuneri ale grecilor care să meargă în sensul celor dorite de creditori, după eşecul unei noi întâlniri între miniştrii de finanţe din zona euro de joi seară, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.