Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Parlamentului European cere oprirea migraţiei pe ruta mediteraneană şi un 'Plan Marshall' pentru Africa

Antonio Tajani

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut vineri, în timpul unei vizite în Sicilia, închiderea rutei Mediteranei Centrale folosite de migranţii ce debarcă în Italia, precum şi implementarea unui Plan Marshall pentru Africa susţinut de Uniunea Europeană şi ONU, informează agenţia EFE. 'Trebuie să facem mai mult. Trebuie să investim în Libia mai mult, să blocăm coridorul libian, la fel cum s-a făcut şi cu cel balcanic (...) Acum problema sunt câteva mii de persoane. Dar mâine vor fi milioane', a spus Tajani la o întâlnire cu presa desfăşurată la Catania, conform Agerpres.

Preşedintele legislativului european a insistat că problema migraţiei este una dintre cele mai mari provocări pentru Europa în acest moment şi ea nu poate fi abordată doar la nivel naţional. 'Este necesar un plan Mashall pentru Africa. Este necesară o strategie reală europeană, cu participarea Naţiunilor Unite, pentru a contribui la dezvoltarea Africii şi a preveni plecarea oamenilor din ţările lor', a indicat Antonio Tajani.

În opinia sa, prioritatea acum este de 'a opri plecările dinspre Libia', pentru a se putea astfel gestiona criza migraţiei pe ruta Mediteranei Centrale şi pentru a împiedica grupări teroriste precum Statul Islamic să 'infiltreze în fluxurile de migranţi combatanţi străini care încearcă să ajungă în Europa'. Antonio Tajani se află în Sicilia pentru a vizita sediul de la Catania al dispozitivului european Frontex, el urmând să viziteze şi tabăra de refugiaţi de la Pozzallo. Aproape 100.000 de migranţi, majoritatea africani, au trecut Mediterana şi au debarcat în Italia de la începutul acestui an, după ce au reuşit să traverseze Libia ca urmare a haosului ce persistă în această ţară de la înlăturarea lui Muammar Gaddafi de la putere, în anul 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.