Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Partidului Ecologist denunță alegerea primarilor într-un singur tur: 'Este o nepreptate față de români'

Radu Pop
Facebook
Danut Pop

Partidul Ecologist Român (PER) este împotriva alegerilor într-un singur tur si consideră că în actuala variantă a legislației electorale partidele neparlamentare sunt total dezavantajate. „Este o nepreptate față de români și față de partidele care nu au mai fost la guvernare", este de părere președintele PER, Dănuț Pop

„In urmă cu cateva zile, Camera Deputaților a respins proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, fiind for decizional. Problema este existența acestei coaliții între PNL si PSD, despre care nu se știe formula în care vor candida în 2024. Este deja cunoscut că cele două formațiuni politice, la care adăugăm și UDMR, nu sunt deloc interesate să revină la alegerea în două tururi de scrutin, aceștia fiind foarte avantajați de alegerea într-un singur tur, având deja cei mai mulți primari în funcție și care vor organiza alegerile.

Astfel, vorbim despre un monopol politic, despre rolul decorativ al celorlalte partide mai mici care aglomerează Registrul Partidelor Politice ca o dovadă a libertațăii de constituire a unei formațiuni politice. Unde mai pui criteriul de depunere a unui număr mare de semnaturi pentru înscrierea candidatilor în alegeri, sursa contribuțiilor pentru cheltuielile din campanie, problema reprezentanților fiecărui partid înscris în alegeri în secțiile de vot și chiar pragul de 5% pe care trebuie să îl depasească un partid pentru a deveni parlamentar.

Probabil că această chinuire a pluripartidismului este expresia disperării după putere și foarte posibil, o formă de control privind reconfigurarea naturală a scenei politice. Ar fi fost un moment ideal de a modifica legislația electorală, mai ales că mulți dintre ei promiteau în campanie acest lucru, în frunte cu președintele României care îi incuraja pe peneliști. Anul viitor vor spune că nu se pot face modificări cu un an înainte de alegeri. Ghinion pentru noi, nu?”, a spus Dănuț Pop, președintele PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.