Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Partidului Ecologist Român, după închiderea unor fabrici de lemn: 'Trebuie să ajutăm angajații concediați!'

Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Partidul Ecologist Român solicită ministrului Mediului, Apelor și Padurilor, Tànczos Barna, să intervină în contextul concedierii de la 30 martie a 600 de angajati, ca urmare a închiderii fabricii de lemn de la Siret și a reducerii semnificative a operațiunilor la fabrica din Rădăuți, din judetul Suceava.

„Mai puțină pădure tăiată: fosta Schweighofer închide 30% din activitate dar concediază 600 de angajați!

Partidul Ecologist Român intervine cu soluții!

Ecologiștii intervin pentru cei 600 de angajați restructurați de către HS Timber Productions, fosta Schweighofer, ca urmare a reducerii de 30% a producției din România.

(...)

Propunem autoritaților să se implice în direcția reconversiei profesionale ca măsură la ajutarea oamenilor fără alte specializări. Este important ca Guvernul si Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să aibă grijă de lucratorii din domeniul silvic și prelucrare a lemnului, în orice situație și mai ales acum.

De-a lungul anilor au existat solicitări dure privind interzicerea tăierilor de paduri mai ales ca rezultat al inactivității justiției și a acutizării mafiei pădurilor! S-a cerut chiar încetarea activității acestei companii austriece în România.

Partidul Ecologist Român se luptă pentru salvarea pădurilor și în egală masură pentru oameni și interesele lor. Sperăm că reducerea activității companiei austriece va avea urmări pozitive în statisticile tăierilor de pădure. Acum trebuie să ajutăm angajații concediați!

Reorientarea profesională se poate face și individual însă se pot realiza programe plătite de angajator sau ANOFM. Implicarea ministrului Mediului Apelor și Pădurilor ar da încredere românilor ce urmează a fi concediați și ar fi un semnal că autoritatile statului se implică real”, a spus președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.