Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PER, îndemn pentru români: 'Să urmărim cum vor vota partidele de laborator acest proiect'

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, îi îndeamnă pe români să urmărească votul partidelor politice în proiectul privind posibila interceptare a serviciilor de comunicații.

„Cum vor vota partidele de laborator interceptarea pe WhatsApp, Telegram și alte platforme?

Se dezbate în Parlament un proiect de lege conform căruia conversațiile de pe WhatsApp, Telegram și alte platforme de genul vor putea fi interceptate. Adevărul este că această lege va rezolva toate problemele actuale ale românilor: problema prețurilor la gaze și electricitate, preturile crescute la alimente, gestionarea deseurilor sau ajutorarea fermierilor sau a afaceristilor români. Ca sa nu mai vorbim de exodul românilor in occident din cauza salariilor mici și a serviciilor din sanatate! Probabil, nterceptările par să fie utile și pentru salvarea pădurilor, că doar interceptarile atjung și până în munți, nu? Iată, deci, priotitatea parlamentarilor români: interceptările!

Ce-i mai rămăsese românului a cărei demnitate a fost terfelită, care a fost voit sărăcit și care a devenit doar un bun de exportat ca forță de muncă ieftină? Îi mai rămăsese intimitatea, legătura sa cu familia, cu cei dragi. Ei bine iată că se vrea și acest lucru!

Politicienii și partidele politice au ajuns să fie marionetele Serviciilor. Despre AUR și USR s-a scris mult la acest capitol, reconfigurarea scenei politice făcându- se oricum suspicios. Banii de campanie a unor partide online aparute peste noapte și care au facut tranziția de la politica tradițională a organizațiilor teritoriale, la cea pe facebook, scorul exploziv inexplicabil în alageri, la distantă de o lună etc. Ce să mai vorbim despre candidații acestora pe liste, apăruți de te miri unde! ?

Ce relevanță democratică mai au astfel de politicieni? Aleși de popor dar în slujba altora! Să urmărim cum vor vota partidele de laborator acest proiect dar și cele de interes național”, a spus Dănuț Pop, președintele PER.

Context

Comisiile Juridică, pentru Comunicaţii şi Economică din Senat au dat un raport favorabil asupra proiectului de lege referitor la comunicațiile electronice, după o modificare la articolul 10.2 care prevede interceptarea conversațiilor de pe platformele de socializare de către "organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale". Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie dezbătut și votat în Senat, care este for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.