Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PNL al CJ Prahova DĂ AFARĂ 200 de angajați: Se desfiinţează două direcţii

Facebook
Iulian Dumitrescu

Consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, miercuri, propunerea de desfiinţare a două direcţii din cadrul instituţiei, peste 200 de oameni care lucrau în cele două structuri urmând a fi disponibilizaţi. Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, anunţă că serviciul de pază prestat de una dintre direcţiile desfiinţate va fi externalizat şi că va cere firmelor de pază să îi angajeze pe cei rămaşi fără serviciu.

"Consilierii judeţeni au aprobat desfiinţarea, începând cu data de 31 martie 2021, a Direcţiei Judeţene de Pază Prahova (159 de posturi) şi a Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova (59 de posturi). În aceeaşi şedinţă, salariile din 2021 ale angajaţilor administraţiei publice judeţene au fost plafonate la nivelul celor din decembrie 2020”, anunţă Consiliul Judeţean Prahova, într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Iniţiativa de desfiinţare a celor două direcţii care totalizează peste 200 de angajaţi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, ales în funcţie în septembrie 2020.

Conform referatului de aprobare ataşat proiectului de hotărâre privind desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază, "acest demers determină o economie, din cheltuielile totale ale respectivei direcţii, la bugetul judeţului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 46.272 mii lei, respectiv 11.568 mii lei anual, iar suma rezultata pe 5 ani este de 57.840 mii lei". Acelaşi documente notează: "Impact socioeconomic, impactul asupra sistemului juridic: Nu este cazul”.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova ar dori ca cei peste 150 de oameni care vor fi disponibilizaţi să fie angajaţi de firmele care vor câştiga contractele pentru asigurarea pazei obiectivelor CJ. În urma votului de miercuri, vor fi desfiinţate 24 de funcţii publice şi 135 de funcţii contractuale în cadru Direcţiei Judeţene de Pază.

"Vom externaliza serviciul de pază şi, prin caietul de sarcini, vom solicita firmelor de pază să îi angajeze pe foştii angajaţi ai administraţiei publice. Banii economisiţi de Consiliul Judeţean vor fi cheltuiţi pe investiţii de care prahovenii au mare nevoie”, a declarat Iulian Dumitrescu, citat în comunicatul Consiliului Judeţean Prahova.

În ceea ce priveşte desfiinţarea celor 59 de posturi din cadrul Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, iniţiativa aparţine tot preşedintelui CJ Prahova, iar documentele arată că "acest demers determină o economie la bugetul judeţului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 30.416 mii lei, respectiv 7.604. mii lei anual”. Şi în acest caz, se intenţionează externalizarea serviciilor.

Desfiinţarea "va produce efecte depline începând cu 1 martie”, precizează documentele aprobate de consilierii judeţeni prahoveni.

În luna februarie a anului trecut, consilierii judeţeni au votat desfiinţarea a peste o sută de posturi din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Prahova. Decizia a fost suspendată de instanţă, după ce câţiva dintre angajaţii instituţiei au solicitat acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.