Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu: 'Am reuşit să fac cunoscută necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău'

captura Senat
Vlad Pufu

Preşedintele PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, susţine înfiinţarea unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău, considerând că este” singura soluţie urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgenţelor uşoare”.

El menţionează că există spaţiu şi finanţare pentru echipamente, dar mai este nevoie ”doar de 7 medici de familie empatici cu comunitatea buzoiană, asumaţi, eroii noştri”. Problema va fi discutată, luni, la o dezbatere organizată la Buzău de Colegiul Medicilor, potrivit News.ro.

”Am reuşit să fac cunoscută necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău. Voi aborda mâine această problemă la întâlnirea cu medicii buzoieni şi autorităţile din sănătatea judeţeană, pe care o va avea delegaţia condusă de prof. univ. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România. Este singura soluţie urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgenţelor uşoare printr-un serviciu permanent şi, în consecinţă, asta înseamnă că şi Spitalul Judeţean va deveni mai atractiv pentru medici, rezolvându-se cât se poate criza acestei resurse profesionale”, a scris Vlad Pufu, pe Facebook.

El a afirmat că luni va avea loc ”cea mai importantă dezbatere a ultimilor ani din sănătatea buzoiană”.

”Avem locaţia, avem finanţarea pentru echipamente, logistica, mai este nevoie doar de 7 medici de familie empatici cu comunitatea buzoiană, asumaţi, eroii noştri. Mi-aş dori ca luni, 28 noiembrie, la ora 10.30, în sala mare a Consiliului Judeţean să fie prezenţi cât mai mulţi medici şi mai ales medici de familie. Este cea mai mare oportunitate de a spune franc ce lipseşte sistemului, unde se pot îndrepta lucrurile. Mâine se vor spune multe adevăruri, pe care promit să le preiau şi să reuşim să le integrăm într-o strategie de abordare a sănătăţii buzoiene. Ulterior, şi în cea naţională”, a subliniat Pufu.

Potrivit Colegiului Medicilor, dezbaterea de la Buzău are loc în continuarea celor organizate în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară şi se va axa pe problematica resursei umane în sistemul medical din judeţul Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.