Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele polonez Andrzej Duda: 'Criza ucraineană este cea mai gravă criză din ultimele decenii'

Politico Europe
Andrzej Duda

Criza din Ucraina este cea mai dificilă situaţie cu care NATO şi Uniunea Europeană au trebuit să se confrunte de la evenimentele din 1989, a declarat marţi seară, la Berlin, preşedintele polonez Andrzej Duda, transmite dpa.

"Avem o concentrare fără precedent de trupe ruse de-a lungul graniţei cu Ucraina, avem totodată grupuri importante de soldaţi ruşi în Belarus, unde se desfăşoară în prezent exerciţii militare, care se preconizează că vor dura până pe 20 februarie", a spus preşedintele Poloniei.

"Ne întrebăm cu toţii ce se va întâmpla după aceea", a mai declarat Andrzej Duda înaintea întrevederii din capitala Germaniei cu cancelarul Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Subliniind importanţa unităţii şi a solidarităţii în faţa acestei crize, cancelarul german a ameninţat în acelaşi timp Rusia cu "consecinţe de amploare" în cazul unei invazii a Ucrainei. Impactul asupra Rusiei va fi "politic, economic şi cu siguranţă geostrategic", a spus Scholz înaintea întrevederii, potrivit Agerpres.ro.

Pentru preşedintele Macron, întâlnirea de marţi seara urmează vizitei la Moscova de luni, unde a purtat discuţii cu omologul rus Vladimir Putin, şi celei la Kiev de marţi dimineaţă, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. La Kiev, preşedintele Macron a afirmat că punerea în aplicare a acordului de la Minsk reprezintă singura modalitate de a obţine pacea şi de a menţine integritatea teritorială a Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.