Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Poloniei: 'Acţiunile armatei ruse în Ucraina sunt echivalente cu genocidul'

Politico Europe
Andrzej Duda

Acţiunile armatei ruse în Ucraina sunt echivalente cu genocidul, a declarat joi preşedintele polonez Andrzej Duda, relatează DPA.

"Când bombardezi spitale cu femei însărcinate şi copii...., când arunci bombe şi lansezi rachete în zone rezidenţiale unde nu există nicio infrastructură militară, acesta este un barbarism care poartă marca genocidului", a afirmat Duda la Varşovia, după o întâlnire cu vicepreşedintele american Kamala Harris.

Duda a adăugat că un grup de investigatori din cadrul Curţii Penale Internaţionale (CPI) au ajuns în Polonia şi vor începe să ancheteze dacă în Ucraina vecină au avut loc crime de război, potrivit Agerpres.ro.

El a spus că refugiaţii ucraineni din Polonia deţin dovezi, inclusiv înregistrări video.

Polonia a anunţat anterior că va înfiinţa un centru de documentare pentru a aduna dovezi despre posibile crime de război. Peste 1,4 milioane de refugiaţi au ajuns deja în ţară în primele două săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Kamala Harris s-a declarat şi ea şocată de atacul asupra unei maternităţi din portul Mariupol de miercuri. Ea a deplâns faptul că în ultimele săptămâni, şi chiar mai mult în ultimele 24 de ore, s-au produs "atrocităţi de proporţii inimaginabile".

Vicepreşedintele SUA a reiterat apelurile la o investigaţie internaţională asupra unor posibile crime de război.

ONU, a spus ea, a declanşat deja o procedură în acest sens, iar SUA va participa dacă va fi indicat.

Atacul asupra maternităţii din Mariupol s-a soldat cu trei morţi, printre care şi un copil, potrivit viceprimarului oraşului. Autorităţile ucrainene susţin că alte 17 persoane au fost rănite în atac, printre care şi o femeie însărcinată.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi că în spital nu se aflau pacienţi şi personal medical, ci o bază de operaţiuni de a combatanţilor radicali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.