Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Poloniei îl sfidează pe Zelenski: Nu avem suficiente avioane F-16 să trimitem Ucrainei

TWITTER
duda zelenski

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că ţara sa are prea puține avioane de luptă F-16 pentru a putea discuta despre transferul unor astfel de aeronave în Ucraina, însă a subliniat că Varșovia sprijină pregătirea piloților ucraineni.

"Avem un număr relativ mic de aeronave F-16. Suntem gata să sprijinim procesul de pregătire a piloților ucraineni - am vorbit despre asta cu premierul și cu ministrul apărării naționale, Mariusz Błaszczak. Cu toate acestea, numărul de avioane F-16 pe care le deține nu ne permite să vorbim astăzi despre transferul vreunei părți a acestora în Ucraina" - a explicat Duda, citat de Polskieradio24.

Totodată, liderul de la Varşovia a subliniat că Polonia este pregătită să trimită în Ucraina aproape toate avioanele sale MiG-29, cu excepția menite să protejeze NATO.

"Există o problemă, pentru că avem unele MiG-uri care funcționează deja conform standardelor NATO și îndeplinesc misiunea de poliție aeriană şi, prin urmare, servesc la protejarea țărilor NATO" - a adăugat liderul polonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.