Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Poloniei: 'Vizita în Ucraina a fost una dintre cele mai dure experienţe din viaţa mea'

Politico Europe
Andrzej Duda

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, vineri, la Bucureşti, la summit-ul șefilor de state NATO de pe flancul estic, că recenta sa vizită în Ucraina a fost "una dintre cele mai dure experienţe" din viaţa lui.

„Vizita mea în Ucraina a fost una dintre cele mai dure experienţe din viaţa mea. Amintirile îmi vor rămâne pentru totdeauna. Opoziţia faţă de bestialitatea agresorilor ruşi, mila pentru victimele lor, faptul că vedem capitole, care credeam că s-au închis pentru totdeauna, că se redeschid, încercarea de a crea o ordine pe bază de cooperare n-a avut niciun fel de rezultat, pentru că Rusia nu a încetat să se gândească la proiectele sale de dezvoltare imperială, expansiune teritorială, schimbarea echilibrului de puteri şi a sferelor de influenţă. Se vorbeşte despre ruski mir (pacea rusă - n.r.)”, a afirmat preşedintele Poloniei.

"Pentru a evita greşelile viitoare, va trebui să examinăm foarte atent cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Cel mai important lucru acum este să sprijinim Ucraina, să întărim factorul de descurajare al NATO, să facem o strategie coerentă pentru a opri imperialismul lui Putin. Acestea trebuie bazate pe sinergia de acţiuni între NATO şi Uniunea Europeană”, a adăugat Andrzej Duda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.