Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PPE: Noul parlament al României trebuie să garanteze că va rămâne pe calea reformelor

alegeri parlamentare 2016

Noul parlament al României care va fi format după alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuie să garanteze că ţara va rămâne pe calea reformelor, a declarat preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, care şi-a exprimat încrederea că 'poporul român va alege reprezentanţi politici de încredere şi competenţi pentru a reforma ţara şi a-i reprezenta în raport cu partenerii internaţionali într-un mod credibil', relevă un comunicat de presă al PPE difuzat joi. "În timp ce românii vor merge la urne pentru a-şi alege noul parlament, doresc să reafirm sprijinul PPE pentru partidele noastre membre de centru-dreapta. Numai un guvern condus de partidele membre PPE va putea menţine România pe calea reformelor şi a prosperităţii şi va face posibil ca oamenii din România să beneficieze de toate avantajele integrării în Uniunea Europeană (UE). O revenire la un guvern socialist este o întoarcere în trecut'', a menţionat Joseph Daul.

În opinia sa, românii vor alege duminică nu numai cine îi va reprezenta în următorii patru ani, ci şi clasa politică care va prelua pentru prima dată preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, în 2019. Liderul PPE a subliniat că lupta împotriva corupţiei, consolidarea sistemului de justiţie şi respectarea statului de drept trebuie să rămână priorităţile oricărui viitor parlament, conform Agerpres.

''România a parcurs un drum lung şi a progresat enorm de când a intrat în UE. Reformele fundamentale făcute de reprezentanţii PPE în trecut au consolidat sistemul judiciar şi au pus bazele pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Însă eforturile nu trebuie să se oprească aici. România trebuie să continue, acum mai mult ca oricând, pe calea reformelor pentru a construi pe baza realizărilor recente ale prim-ministrului Dacian Cioloş. (...) Românii merită un parlament şi un stat care să lucreze pentru bunăstarea tuturor, nu doar a câtorva", a adăugat Daul. Partidul Popular European este cel mai mare partid paneuropean de centru-dreapta, reunind în prezent 79 de partide naţionale din 41 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European (Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk), opt şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi cinci din afara blocului comunitar, 14 comisari europeni şi cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.