Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Braşov: 'Orban şi Cîţu să ia bani de la funcţionarea ministerelor pentru alocaţiile copiilor'

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, susţine că există bani pentru dublarea alocaţiilor pentru copii de la 1 iunie şi le recomandă premierului şi ministrului Finanţelor să ia sumele necesare de la capitolul bugetar "Bunuri şi Servicii", unde au la dispoziţie 51 de miliarde de lei pentru funcţionarea ministerelor.

"Pe de-o parte, PNL spune că România nu este afectată de criza economică generată de coronavirus. Pe de altă parte, ne spune că nu sunt bani pentru copii. Orban şi Cîţu ar face bine să reducă cheltuielile din capitolul 'Bunuri şi Servicii', unde sunt prevăzute 51 de miliarde de lei pentru un Guvern care funcţionează cu 16 ministere. Au la dispoziţie 11 miliarde în plus faţă de 2019, când PSD a predat guvernarea. Pentru dublarea alocaţiilor copiilor este necesară o sumă de 7,5 miliarde de lei anual. Când PNL-iştii au depus amendament în 2018 pentru creşterea alocaţiilor, chiar şi fără a indica sursa de finanţare, Guvernul PSD a găsit soluţii şi le-a crescut", a declarat Dunca, potrivit unui comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

Totodată, el susţine că "PNL refuză să investească în copii, dar are grijă de firmele de casă, clientela politică şi numiri controversate în posturi publice".

"Guvernul PNL vede investiţia în copii ca pe o povară, ca pe un factor destabilizator pentru ţară şi pentru economie. Viziunea noastră despre Educaţie şi despre investiţia în generaţia tânără se desparte fundamental de cea a PNL, pentru că noi, social-democraţii, vedem creşterea alocaţiilor ca pe o obligaţie a statului faţă de copii şi faţă de părinţii lor, mai ales într-un context economic şi social tulbure, aşa cum este cel pe care îl traversăm acum. De aceea, prin votul deputaţilor PSD, Parlamentul a decis ca alocaţiile să crească de îndată, nu amânate, aşa cum au decis Orban şi Cîţu", a declarat, conform sursei citate, preşedintele social-democraţilor braşoveni.

Propunerea legislativă votată de Camera Deputaţilor prevede dublarea alocaţiei pentru copii de la 1 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.